Cananda, Biofuels & Bioenergy Conference experiența canadiana

Publicat pe 30 noiembrie 2018

Între 18 și 20 octombrie, în Ottawa, Canada, a avut loc Conferința Internațională Biofuels & Bioenergy .

Cristi Panaite a reprezentat Forstpan ca si speaker invitat. Prezentarea intitulată „Business in emerging economies. How can forest biomass help emerging economies in Eastern Europe?” a fost o lucrare axată pe potențialul bioenergiei și a biocombustibililor din economia statelor din Europa de Est si obiectivele UE privind energia regenerabilă. Gasiti prezentarea integrala aici Biomass&Bioenergy presentation- Cristi Panaite -ForstPan

Conferința Biomass & Bioenergy 2018

Evenimentul a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și personalități importante din domeniul cercetării biocombustibililor. În contextul reducerii resurselor și al creșterii rapide a prețului combustibililor fosili, cercetarea se îndreaptă spre biocombustibili și bioenergie la nivel global. Conferința Biomass & Bioenergy 2018 a functionat ca o platformă internațională unde experții au avut ocazia de a explora descoperirile recente privind biocombustibilii și, de asemenea, de a analiza scenariul actual al bioeconomiei pe piața mondială.

Câteva teme majore prezentate de diferiți cercetători din întreaga lume mi-au atras atenția:

1.How do we make bioeconomy and biofuels research relevant and accessible to politicians,the public industry and the media

2.Scaling-up bio-diesel blending with high speed diesel by exploring new feedstock to substitute the growing demand of fossil fuel to ensure a greener planet

3.Streamlining of forest flow for lasting and long-term bio-based economy

Participanții la conferință au avut ocazia să viziteze Ottawa, capitala Canadei, și sediul Parlamentului federal canadian, cu majoritatea populației anglofone, orașul portului din dreapta râului și canalul Rideau.

Ottawa are cea mai educată populație din orașele canadiene și găzduiește o serie de instituții de cercetare și cultură, inclusiv Centrul Național de Artă, Galeria Națională și numeroase muzee naționale. De asemenea, Ottawa are cel mai înalt nivel de trai din țară și șomaj scăzut.

În ideea de a combina plăcutul cu utilul, am vizitat Munții Stâncoși – Jasper National Park.

Are o suprafață impresionantă de 11.000 km2, peisajul este dominat de Columbia Icefields, lacurile, izvoare termale și găzduiește numeroase specii de mamifere și păsări specifice zonei. Fondat în 1907, 14 septembrie, parcul a capatat statut de parc național în 1930 și a devenit parte din UNESCO World Heritage Site in 1984.

Spre bucuria mea am fost invitat să vizitez operatiunile de exploatare forestiera a unei dintre cele mai mari companii canadiene care gestionează peste un milion de hectare de pădure. Așadar, am avut ocazia să observ operațiunile forestiere din parchetele vizitate și să discut cu contractori locali

În general, în Canada sunt utilizate două sisteme diferite de recoltare , care reflectă condiţiile climatice si in influenta lor asupra dezvoltarii fondului forestier. Pădurea temperată de pe coasta Pacificului este unică și în general predomina arbori de mare valoare, cum ar fi cedrul roșu . Aceste specii sunt recoltate într-o manieră foarte selectivă, care implică de obicei operațiuni scumpe de recoltare. În restul pădurilor din Canada, și anume, la est de muntii din British Columbia predomina taierile rase pe suprafete limitate.

Canada se intinde pe cinci fusuri orare și multe regiuni climatice.

Astfel, Canada are 12 regiuni și subregiuni forestiere cu specii specifice de arbori și tipuri de păduri.

Industria forestieră canadiană aduce o contribuție semnificativă la economia țării. 42% din terenurile din Canada sunt acoperite de păduri și reprezintă 10% din suprafața împădurită din lume, constând în principal din molid, plop și pin. Pădurile din Canada sunt gestionate de Serviciul Forestier Canadian, în cooperare cu mai multe organizații care reprezintă oficialități guvernamentale, experți în politici forestiere și numeroase alte părți interesate. Canada este al doilea exportator mondial de bunuri forestiere din lume, iar industria contribuie semnificativ la excedentul balanței comerciale al Canadei la nivel mondial.

În 2010, peste 190.000 de persoane au reprezentat resursele umane antrenate direct în industria forestieră, contribuind cu 1,3% la toate locurile de muncă. Majoritatea lucrătorilor forestieri se află în Quebec, British Columbia și Ontario. În 2011, Canada a contribuit cu 10% din cherestea din lume, 10% din celuloza, 9% din lemn industrial, 4% placaj și 3% din hârtie și carton. O mare parte dintre acestea sunt exportate, Canada exportând 20% din lemn, 18% celuloza, 8% hârtie și carton, 5% lemn rotund industrial și 5% placaje pe bază de lemn.Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa