Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

Publicat pe 4 aprilie 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

În acest articol, vom explora trei dintre cele mai importante târguri forestiere ale anului 2023: FORST LIVE, Ligna și Asturforesta

  1. FORST LIVE

FORST LIVE este unul dintre cele mai importante târguri forestiere din Europa, cu o tradiție de peste 20 de ani. Evenimentul are loc în fiecare an în orașul Offenburg, din Germania, și este organizat de Landesforstbetrieb Baden-Württemberg, unul dintre cei mai mari proprietari de păduri din Germania.

FORST LIVE oferă o varietate largă de produse și servicii pentru industria forestieră, de la mașini și echipamente pentru tăierea și transportul lemnelor, la tehnologii de procesare și utilaje de întreținere a pădurilor. De asemenea, târgul este o oportunitate de a discuta cu experți din industrie și de a asista la prezentări și demonstrații. În 2022, peste 340 de expozanți din 15 țări și-au prezentat o gamă detaliată de produse și oferte cu numeroase dezvoltări și inovații 1.

Pentru ediția din 2023, FORST LIVE este programat să aibă loc între 7 și 9 aprilie. Evenimentul va include, printre altele, prezentări ale celor mai recente tehnologii și inovații din industrie, precum și discuții despre cele mai bune practici în managementul pădurilor.

  1. Ligna

Ligna este un târg forestier internațional care are loc o dată la doi ani în orașul Hanovra, Germania. Evenimentul este organizat de Deutsche Messe AG și este considerat una dintre cele mai importante expoziții din industria forestieră.

Ligna oferă o gamă largă de produse și servicii pentru industria forestieră, de la mașini și echipamente pentru tăierea și transportul lemnelor, la tehnologii de prelucrare și utilaje de întreținere a pădurilor. De asemenea, târgul este un loc unde se pot întâlni experți și profesioniști din industrie, pentru a discuta cele mai recente tendințe și inovații.Toți liderii de piață din lume își prezintă mașinile și sistemele în condiții reale de funcționare. Spectrul larg de șapte domenii de produse diferite caracterizează Ligna și îl face să fie cel mai important târg mondial de scule, mașini și instalații pentru prelucrarea și prelucrarea lemnului.

LIGNA 2023 se pregătește să abordeze cele mai relevante subiecte și să împărtășească industria actuală în domeniul „Transformarea prelucrării lemnului”, „Procese de construcție prefabricate” și „Prelucrarea materialelor ecologice”. Acestea sunt subiectele de bază ale LIGNA din 15 până în 19 mai 2023

  1. Asturforesta

Asturforesta este un târg forestier care se desfășoară în fiecare an în regiunea Asturias din Spania. Acest eveniment este dedicat industriei forestiere. Târgul internațional de silvicultură Asturforesta este organizat de Comitetul de Organizare Asturforesta, format din toți reprezentanții sectorului forestier spaniol 1..

Asturforesta este un eveniment important pentru industria forestieră spaniolă, oferind o platformă pentru prezentarea celor mai recente tehnologii și inovații în industrie, precum și o oportunitate de a discuta problemele și provocările actuale din sector.

Ediția din 2023 a Asturforesta este programată să aibă loc între 15 și 17 iunie și va include prezentări și demonstrații ale celor mai recente tehnologii și echipamente utilizate în gestionarea și întreținerea pădurilor. De asemenea, târgul va oferi oportunități pentru a discuta cu experți din industrie și pentru a împărtăși cele mai bune practici.

FORST LIVE, Ligna și Asturforesta sunt trei dintre cele mai importante târguri forestiere din lume în 2023, unde experți și profesioniști din industrie se întâlnesc pentru a discuta cele mai recente tendințe și inovații. Aceste evenimente sunt locuri excelente pentru a descoperi noile tehnologii și echipamente pentru a îmbunătăți eficiența și sustenabilitatea industriei forestiere, precum și pentru a explora noile oportunități de afaceri și colaborare.Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
<strong src=
Japa