Despicătoarele de lemn – ajutorul de nădejde la casa omului

Publicat pe 27 ianuarie 2023

Pregătirea lemnelor pentru iarnă este un obicei deja bine-cunoscut de către persoanele care locuiesc la casă și nu au variante alternative de încălzire sau doresc o încălziri eficientă si economică. Dacă unii cumpără direct lemnul tăiat, alții sunt nevoiți să-l despice singuri.

Despicătorul de lemne este un dispozitiv care te scapă de efort și te ajută să economisești timp. Tot ce trebuie să facă este să așezi lemnul pe suportul unde se află despicătorul de bușteni și să-l pornești, iar el va face treaba. Despicătorul de lemne este soluția care te scapă de lucrul manual cu toporul și chiar înlocuiește cu succes și motoferăstraiele.

Forstpan  este importator in Romania pentru Despicătoarele de lemn de foc produse de firma  Binderberger, renumita pentru calitate si fiabilitate.

Binderberger Maschinenbau, cu sediul în St. Georgen (Austria), proiectează și produce de aproape 3 decenii utilaje și dispozitive de înaltă calitate pentru recoltarea și prelucrarea lemnului. Experiența și contactul strâns cu companiile de prelucrare a lemnului, fermierii și silvicultura sunt sursa principală pentru dezvoltarea și extinderea gamei extrem de eficiente de produse. Binderberger Maschinenbau oferă soluții complete pentru operațiunea de despicare a lemnului.

Despicator orizontal Binderbeger

Datorită multor ani de experiență și dezvoltării constante, utilajele Binderberger se remarcă prin eficiență și durabilitate. Când folosesc un despicător, clienții au ideile clar conturate. Buștenii de lemn de foc trebuie despicați cât mai repede, sigur și ușor posibil. Deșeurile de așchii rezultate in urma despicării trebuie reduse la minimum. Atunci când se alege un despicător de bușteni, cele mai importante aspecte sunt forța de despicare, lungimea de lucru, precum și eficiența care poate varia în funcție de esența lemnului. Ergonomia și siguranța sunt, de asemenea, importante.

Despicătoarele orizontale Binderberger GI20/GI27/GI33 superspeed sunt parte din ultima generație de despicătoare de lemn și pot despica butuci de lemn în câteva secunde. Acestea au o forță de despicare de 20-33 t și o lungime de despicare de 125 cm, permițând despicarea ușoară a lemnului. Despicătoarele au un rampă hidraulică de ridicare pentru prelucrarea ușoară a cantităților mari de lemn de foc și reglarea hidraulică a înălțimii lamei de despicare pentru a produce bușteni de aceeași dimensiune. Acestea sunt disponibile cu diferite tipuri de antrenare, cum ar fi PTO, motor electric sau modele combinate și au un șasiu standard pentru transport ușor. Binderberger oferă o gamă largă de accesorii opționale pentru despicătoarele lor, cum ar fi troliul cu radiocomandă sau suportul Sappi.


Citeste in continuare
Graifere forestiere

Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa