Elmia Wood – cea mai importantă expoziție din sectorul forestier

Publicat pe 29 noiembrie 2022

La fiecare patru ani, sectorul forestier se întâlnește în pădurea suedeză de la sud de Jönköping. Aici se adună proprietari de păduri, antreprenori și oficiali din întreaga lume pentru a afla cele mai populare tendințe și cele mai recente inovații din sectorul forestier.

Cu peste 500 de expozanți și 50.000 de vizitatori din 50 de țări, Elmia Wood este cel mai mare târg internațional de silvicultură din lume. Elmia Wood se desfășoară în întregime în pădure și se pot vedea și testa mașinile și uneltele forestiere în mediul lor natural.

Elmia Wood este, de asemenea, cea mai importantă întâlnire internațională pentru serviciile forestiere. Aici se dezvoltă idei, se inițiază contacte și se fac oferte. Deasemenea, la acest târg este organizată o petrecere de calibru în industrie, cu competiții interesante și premii atractive, potențialii clienți și furnizori fiind doar o strângere de mână distanță.

 Organizatorii târgului Elmia Wood au găzduit, în 4 zile, aproximativ 500 expozanți și 54.000 vizitatori. https://www.woodbusiness.ca/events/elmia-wood-2021/

Circuitul de inovare a lemnului

Una dintre numeroasele inovații de la Elmia Wood este  circuitul de inovare a lemnului. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să învețe despre diferitele valori și oportunități ale pădurii pentru silvicultura de viitor, precum și să viziteze expozițiile de interes.

Circuitul  de cunoștințe descrie întregul flux tehnologic folosit în activitățile forestiere și, printre altele, sunt demonstrate diferitele abordări silviculturale, cum ar fi metodele de rărire, alegerea speciilor de arbori cu valoarea economică ridicată, etc. De-a lungul circuitului vor fi construite diverse zone de expoziție unde specialiștii in domeniu vă vor informa și inspira vizitatorii despre silvicultură. Scopul circuitului de cunoștințe este de a contribui cu informații despre aspecte silviculturale și despre cum să vă gestionați cel mai bine pădurea, ținând cont de climă, mediu și aspectele sociale. Sursa: https://www.elmia.se/en/wood/for-visitors/fair-activities/wood-innovation-loop/Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa