Ligna 2019 – cel mai mare târg internațional pentru industria de prelucrare a lemnului

Publicat pe 24 august 2019

Anul acesta sub sloganul Oameni. Tehnologie. Inovație!
„Între 27 și 31 mai 2019, expozanți din peste 50 de țări s-au adunat la Centrul Expozițional din Hannover pentru a prezenta soluții de procesare, aplicații și concepte de ultimă oră, pentru întreaga industrie forestieră și de prelucrare a lemnului.

Pentru 5 zile consecutive, Hannover a devenit platforma de networking pentru furnizorii de tehnologie de vârf și în același timp – vitrina a inovației.

”Nu există nici o altă comparație echitabilă în ceea ce privește recursul internațional ” a afirmat Dr. Andreas Gruchow, membru al Consiliului de Administrație al Deutsche Messe, în timpul conferinței de presă LIGNA Preview din 5 februarie la Hannover.

Târgul Forestier Ligna

Târgul Forestier Ligna, este organizat de Deutsche Messe și Asociația germană a producătorilor de mașini pentru prelucrarea lemnului (VDMA Holzbearbeitungs maschinen) și este cel mai mare târg comercial din lume pentru mașini, instalații și unelte pentru industria prelucrării lemnului și procesării lemnului. 

LIGNA 2019 a oferit o imagine de ansamblu neegalată a numeroaselor aplicații de digitalizare și automatizare.

Am fost prezenți anul acesta în calitate de vizitatori la cel mai mare târg internațional pentru industria de prelucrare și procesare a lemnului.
Unde am putut observa progresul tehnologiei și soluții inovatoare de automatizare bazate pe robotică. Soluții ce permit producătorilor să-și crească competitivitatea și să-și mărească nivelul de automatizare fără a sacrifica flexibilitatea.
A fost pentru noi o oportunitate pentru a învăța despre ceea ce există în prezent pe piața mașinilor pentru procesare și prelucrarea lemnului. 
Practic tehnologiile considerate anterior ca tehnologii vizionare, au devenit acum realitate.
În cadrul evenimentului au fost prezentate soluții noi relevante atât pentru firmele mici, cât și pentru procesatorii industriali.

1.500 de companii din 50 de țări și-au prezentat soluțiile în aer liber și în interior pe o suprafață netă de 132.000 de metri pătrați (1.42 milioane de metri pătrați).

Atașăm mai jos imagini de la Ligna 2019.Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa