Analiza comparativă a diferitelor tipuri de tractoare forestiere

Publicat pe 28 aprilie 2020

1. Corona-virus in exploatarea forestiera

2. Analiza comparativa a diferitelor tipuri de tractoare forestiere

3. Cum se tensioneaza corect un lant de motofierastrau

1.Corona-virus in exploatarea forestiera

JCB oprește producția pe măsură ce cererea globală de utilaje forestiere se reduce. JCB a încetat producția la toate fabricile sale de producție din Marea Britanie până cel puțin la sfârșitul lunii aprilie, deoarece întreruperea rezultată din pandemia Coronavirus la nivel mondial determină o reducere fără precedent a cererii globale. Angajații fabricilor afectati de aceasta masura vor fi plătiți integral în această perioadă. Aceste măsuri sunt fără precedent în istoria JCB. Sursa: https://www.jcb.com/en-gb

Logset oprește producția până la sfârșitul lunii aprilie Logset trebuie să se asigure că sunt luate rapid măsuri adecvate pentru a minimiza efectele pandemiei globale de COVID 19 asupra activității . Întregul personal din producție a fost disponibilizat în aprilie. Cea mai mare parte a personalului Logset va fi, de asemenea, trecut in șomaj tehnic sau va lucra ore limitate în aprilie. Serviciile post-vânzare vor continua să funcționeze din locația Vanha Vaasa, inclusiv livrări de piese de schimb și asistență de la distribuitor și client la distanță. Activitățile de vânzări și de asistență a dealerilor vor continua de asemenea de la distanță. Planul este de a relua producția și livrările începând cu 4 mai 2020. Sursa: https://www.logset.com/

Impactul virusului Corona asupra operațiunilor Komatsu Forest Komatsu Forest a decis să opreasca producția complet sau parțial închisă între 2020-04-13 și 2020-06-21, din cauza efectelor pandemiei Corona. Își vor închide complet producția timp de trei săptămâni, după care intenționează să crească treptat producția. Aceste planuri presupun că furnizorii lor își pot începe producția conform planului și că restricțiile legate de răspândirea epidemiei o permit. Komatsu Forest avertizează că, in cazul noilor comenzi , este posibil ca data livrării . să fie afectată. În această situație neobișnuită, va fi mai dificil de estimate datele de livrare. Concentrația actuală se concentrează pe continuarea derulării operațiilor zilnice pentru a sprijini clienții cu servicii, piese de schimb și livrări de mașini. În prezent, pot livra piese de schimb la fel ca de obicei. Sursa: https://www.komatsuforest.com/

Au fost încheiate negocierile cu  angajații Ponsse legate de situația creata de pandemia  Corona Virus Negocierile de cooperare ale angajaților Ponsse Plc au fost încheiate. În timpul negocierilor, s-a convenit asupra somajului tehnic  pentru o perioadă de maximum 90 de zile și se aplică întregului personal. Concedierile temporare pot fi implementate într-una sau mai multe perioade. Sursa: https://www.ponsse.com/web/guest

2. Analiza comparativa a diferitelor tipuri de tractoare forestiere

ENTRACON EC 75
 CriteriuTractor articulat forestier cu troliu si cabluTractor articulat forestier cu brat hydraulic si clesteTractor forestier cu cleste pe sasiu si brat hidraulicForwarder
CostScazutModeratMareMare
Dimeniunea încărcaturiiMicaMedieMareMare
Viteza de avansRapidRapidIncetIncet
ManevrabilitateaBunaBunaSlabaMedie
Impactul asupra soluluiMare, datorită ridicării mai mici a sarciniiUsor mai ridicat de cat tractorul forestier cu troliu cu troliu cu cabluriMica datorita sarcinii mariCea mai mica, intrucat intreaga incarcatura se ridica de la sol
Panta(<35%)(<35%)(<40%)(<40%)
Rampa(<25%)(<15%)(<35%)           (<35%)
Operatori necesari1111
Echipament suplimentarCabluri, chingi
Lungimea busteanuluiPreferabil trunchiuri si catargePreferabil trunchiuri si catargePreferabil trunchiuri si catargeSortiment definitiv
Distanta de apropiat(max 400 m)(max 600 m)(max 1000 m)(max 1000 m)

Sursa tabel: Michal Brink and Andrew McEwan

3.Cum se tensioneaza corect un lant de motofierastrau

Asigurați-vă întotdeauna că motorul este oprit înainte de a începe să tensionați lanțul fierăstrăului. De asemenea, lanțul de ferăstrău ar trebui să fie întins doar în timp ce este rece, nu fierbinte. Pentru mai multe informații, consultați manualul operatorilor pentru ferăstrăul tău, instrucțiunile incluse cu lanțul de ferăstrău și / sau șina de ghidare și videoclipurile de asistență.

Pasul 1: Aşezaţi toate componentele (unitatea motor, lanţul, şina, cheia combinată) pe o suprafaţă de lucru corespunzătoare, netedă şi curată. Pentru a nu provoca deteriorări la utilaj sau la suport, puteţi utiliza un suport moale (de ex. covor).

Pasul 2: Aduceţi unitatea motor într-o poziţie verticală şi îndepărtaţi piuliţele cu cheia combinată. Apoi luaţi capacul roţii de lanţ.

Pasul 3: Rotiţi sistemul de întindere a lanţului spre spate (stânga) până când glisorul de întindere ajunge la decupajul din carcasă (în direcţia roţii de lanţ).

Pasul 4: Când lucraţi cu lanţul trebuie să purtaţi mănuşi (Din cauza dinţilor ascuţiţi există un mare pericol de accidentare). Abia apoi luaţi lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul peste şină, începând de la vârful şinei. (Pentru aceasta aveţi grijă ca lanţul să se afle în direcţia corectă

Pasul 5: Apoi rotiţi lanţul până când şina intră total în lanţ.

Pasul 6: Verificaţi încă o dată dacă lanţul se află corect pe şină şi este îndreptat în direcţia corectă. Dintele tăietor trebuie să fie îndreptat în partea superioară a şinei spre faţă.

Pasul 7: Acum luaţi cu totul lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul de motoferăstrău peste roata de lanţ. Împingeţi şina de ghidaj peste şuruburile cu bridă şi glisorul de întindere în orificiul prevăzut pentru aceasta.

Pasul 8: Aşezaţi la loc capacul roţii de lanţ pe unitatea motorului şi strângeţi ambele piuliţe cu mâna. Acum şina şi lanţul nu mai pot aluneca iar Dumneavoastră puteţi regla liniştit întinderea lanţului.

Pasul 9: Lanţul este acum slab întins şi atârnă. Puteţi să vă daţi seama de acest lucru prin faptul că elementele lanţului nu se află în canalul şinei.

Pasul 10: Acum strângeţi puţin şurubul de întindere a lanţului până când lanţul de motoferăstrău mai atârnă doar un pic iar elementele lanţului intră în canalul şinei.

Pasul 11: Acum ridicaţi vârful şinei în sus şi rotiţi încă o dată un pic şurubul de întindere a lanţului. Elementele lanţului trebuie să intre în canalul şinei.

Pasul 12: Acum strângeţi bine piuliţele de fixare cu cheia combinată.

Pasul 13: La controlul vizual verificaţi dacă lanţul se află în canalul şinei şi nu atârnă.

Pasul 14: Apoi controlaţi dacă lanţul nu este întins prea tare. Trageţi cu mâna de lanţ în direcţia de rulare (pentru aceasta trebuie să fie eliberată frâna de lanţ, altfel acesta nu se urneşte). Pentru a evita pericolul de accidentare din cauza contactului cu lanţul tăios, trebuie să purtaţi neapărat mănuşi de lucru. Dacă lanţul nu se urneşte, deschideţi piuliţele şi repetaţi paşii precedenţi.

Pasul 15: Motoferăstrăul Dumneavoastră este acum montat complet. Acum reactivaţi frâna de lanţ.

 

Sursă: www.sthil.roArticole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa