Tocătoare de lemn – Consumabile și piese de schimb

Publicat pe 22 decembrie 2022

Consumabilele pentru tocătoarele de lemn sunt piese de schimb care trebuie înlocuite periodic pentru a menține funcționarea eficientă a echipamentului. Acestea pot include:

  1. Lame de tocat: Lamele de tocat sunt tăieturile care se rotesc în tocătoarele de lemn pentru a tăia și toca lemnul. Ele sunt realizate din oțel dur și trebuie înlocuite atunci când se uzează sau se rup.
  2. Rotorul: Rotorul este partea principală a tocătorului de lemn care rotește și acționează lamele de tocat. Acesta poate fi realizat din oțel dur sau din materiale composite și trebuie înlocuit atunci când se uzează sau se deteriorează.
  3. Filtre de aer: Filtrele de aer sunt folosite pentru a curăța aerul care intră în tocătorul de lemn pentru a evita contaminarea cu praf și alte particule. Ele trebuie înlocuite periodic pentru a asigura o funcționare eficientă a echipamentului.
  4. Ulei: Uleiul este utilizat pentru a lubrifia componentele interne ale tocătorului de lemn, precum rotorul și arborele. Este important să se schimbe uleiul periodic pentru a asigura o funcționare eficientă a echipamentului.
  5. Belucci: Belucci sunt șuruburi de prindere care se folosesc pentru a fixa componentele tocătorului de lemn. Ele trebuie înlocuite atunci când se rup sau se uzează.

Principiu de funcționare a Tocătoarele de lemn

Principiul de funcționare se bazează pe arborii care rotesc pe sens contrar. Pe ambele axe sunt fixate cuțite ( 2, 3 sau 4 bucăți) care sunt realizate din oțel ; acestea fiind de o calitate înaltă, cu posibilitatea de a fi reascuțite.

Decalajul între cuțite este de 0,2 – 0,5 mm , astfel puteți tăia și crengi subțiri. Cuțitele pot fi reascuțite de 4 – 5 ori și se poate tăia 100 – 500 m3 de lemn (cca. 1000 – 5000 saci Raschel) având în vedere impuritățile ce se introduc în mașină.  Dacă muchia de tăiere se micșorează cu aproximativ 4 mm decât dimensiunea originală, cuțitul trebuie schimbată obligatoriu.

SAMURAI Chipper Blades Center este un producător de lame și piese de schimb de cea mai înaltă calitate pentru tocatoare industriale din lemn și plastic. Fabrica este situată în Klaipėda, Lituania. Din 2010, lamele de tocat SAMURAI au fost utilizate pe scară largă în țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia, Belarus și Rusia) și, din 2015, în Germania, Austria, Polonia, Finlanda, Franța și alte țări vest-europene. Produsele Chipper Blades Center sunt, de asemenea, exportate în Australia, Indonezia, Malaezia și Africa de Sud.

Numele SAMURAI a venit împreună cu ideea că lamele de tocat nu ar trebui să fie doar ascuțite, ci și durabile. Prin utilizarea tehnologiei SAMURAI aplicata la prelucrarea unui metal special asiguram o mai mare rezistenta si durabilitate a lamelor, care este unul dintre aspectele principale atunci cand facem alegerea cu privire la lame.

Lame SAMURAI pentru toate tipurile de tocatoare din industria lemnului si plasticului: MUS MAX; Kesla; JENZ; BRUKS; VERMEER; Albach; Erjo; Pezzolato, Morbark; Junkkari; Rudnic; Doppstad; Farmi; Peterson; Bandit; Heinola; Biber Eschlbock; Greentec; Heizohack; Linda; Teknamotor; TP; Silvatec și multe altele.

De ce să alegi SAMURAI?

Lamele de tocat lemn SAMURAI au fost testate în diferite țări de pe glob în condiții variate de lucru și vreme. Pe baza loialității clienților noștri, afirmăm cu îndrăzneală că metalul special folosit de Chipper Blades Center este adaptat pentru a produce lame durabile pentru tocatoarele din clasa PREMIUM (așchii de lemn și plastic). Pentru a fi sigur, încercați doar lamele noastre STANDART și PREMIUM pentru tocatoare de lemn și mașini de tocat plastic, precum și alte piese de schimb (cleme, suporturi inferioare pentru lame, contralame, transportoare, site etc.) și veți fi convins că utilizarea lamelor de ciobire SAMURAI nu este doar rentabilă și asigură o durată de viață mai lungă, dar vă eliberează și de necesitatea de a înlocui atât de des lamelele.https://masinisiutilajeforestiere.ro/category/tocatoare-de-lemn-consumabile-si-piese-de-schimb/Articole similare
Despicătoarele de lemn – ajutorul de nădejde la casa omului
27 ianuarie 2023

Despicătoarele de lemn – ajutorul de nădejde la casa omului

Pregătirea lemnelor pentru iarnă este un obicei deja bine-cunoscut de către persoanele care locuiesc la casă și nu au variante alternative de încălzire sau doresc o încălziri eficientă si economică. Dacă unii cumpără direct lemnul tăiat, alții sunt nevoiți să-l despice singuri.

(mai mult…)
Elmia Wood – cea mai importantă expoziție din sectorul forestier
29 noiembrie 2022

Elmia Wood – cea mai importantă expoziție din sectorul forestier

La fiecare patru ani, sectorul forestier se întâlnește în pădurea suedeză de la sud de Jönköping. Aici se adună proprietari de păduri, antreprenori și oficiali din întreaga lume pentru a afla cele mai populare tendințe și cele mai recente inovații din sectorul forestier.

Japa