Tocătoare de lemn – Consumabile și piese de schimb

Publicat pe 22 decembrie 2022

Consumabilele pentru tocătoarele de lemn sunt piese de schimb care trebuie înlocuite periodic pentru a menține funcționarea eficientă a echipamentului. Acestea pot include:

  1. Lame de tocat: Lamele de tocat sunt tăieturile care se rotesc în tocătoarele de lemn pentru a tăia și toca lemnul. Ele sunt realizate din oțel dur și trebuie înlocuite atunci când se uzează sau se rup.
  2. Rotorul: Rotorul este partea principală a tocătorului de lemn care rotește și acționează lamele de tocat. Acesta poate fi realizat din oțel dur sau din materiale composite și trebuie înlocuit atunci când se uzează sau se deteriorează.
  3. Filtre de aer: Filtrele de aer sunt folosite pentru a curăța aerul care intră în tocătorul de lemn pentru a evita contaminarea cu praf și alte particule. Ele trebuie înlocuite periodic pentru a asigura o funcționare eficientă a echipamentului.
  4. Ulei: Uleiul este utilizat pentru a lubrifia componentele interne ale tocătorului de lemn, precum rotorul și arborele. Este important să se schimbe uleiul periodic pentru a asigura o funcționare eficientă a echipamentului.
  5. Belucci: Belucci sunt șuruburi de prindere care se folosesc pentru a fixa componentele tocătorului de lemn. Ele trebuie înlocuite atunci când se rup sau se uzează.

Principiu de funcționare a Tocătoarele de lemn

Principiul de funcționare se bazează pe arborii care rotesc pe sens contrar. Pe ambele axe sunt fixate cuțite ( 2, 3 sau 4 bucăți) care sunt realizate din oțel ; acestea fiind de o calitate înaltă, cu posibilitatea de a fi reascuțite.

Decalajul între cuțite este de 0,2 – 0,5 mm , astfel puteți tăia și crengi subțiri. Cuțitele pot fi reascuțite de 4 – 5 ori și se poate tăia 100 – 500 m3 de lemn (cca. 1000 – 5000 saci Raschel) având în vedere impuritățile ce se introduc în mașină.  Dacă muchia de tăiere se micșorează cu aproximativ 4 mm decât dimensiunea originală, cuțitul trebuie schimbată obligatoriu.

SAMURAI Chipper Blades Center este un producător de lame și piese de schimb de cea mai înaltă calitate pentru tocatoare industriale din lemn și plastic. Fabrica este situată în Klaipėda, Lituania. Din 2010, lamele de tocat SAMURAI au fost utilizate pe scară largă în țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia, Belarus și Rusia) și, din 2015, în Germania, Austria, Polonia, Finlanda, Franța și alte țări vest-europene. Produsele Chipper Blades Center sunt, de asemenea, exportate în Australia, Indonezia, Malaezia și Africa de Sud.

Numele SAMURAI a venit împreună cu ideea că lamele de tocat nu ar trebui să fie doar ascuțite, ci și durabile. Prin utilizarea tehnologiei SAMURAI aplicata la prelucrarea unui metal special asiguram o mai mare rezistenta si durabilitate a lamelor, care este unul dintre aspectele principale atunci cand facem alegerea cu privire la lame.

Lame SAMURAI pentru toate tipurile de tocatoare din industria lemnului si plasticului: MUS MAX; Kesla; JENZ; BRUKS; VERMEER; Albach; Erjo; Pezzolato, Morbark; Junkkari; Rudnic; Doppstad; Farmi; Peterson; Bandit; Heinola; Biber Eschlbock; Greentec; Heizohack; Linda; Teknamotor; TP; Silvatec și multe altele.

De ce să alegi SAMURAI?

Lamele de tocat lemn SAMURAI au fost testate în diferite țări de pe glob în condiții variate de lucru și vreme. Pe baza loialității clienților noștri, afirmăm cu îndrăzneală că metalul special folosit de Chipper Blades Center este adaptat pentru a produce lame durabile pentru tocatoarele din clasa PREMIUM (așchii de lemn și plastic). Pentru a fi sigur, încercați doar lamele noastre STANDART și PREMIUM pentru tocatoare de lemn și mașini de tocat plastic, precum și alte piese de schimb (cleme, suporturi inferioare pentru lame, contralame, transportoare, site etc.) și veți fi convins că utilizarea lamelor de ciobire SAMURAI nu este doar rentabilă și asigură o durată de viață mai lungă, dar vă eliberează și de necesitatea de a înlocui atât de des lamelele.https://masinisiutilajeforestiere.ro/category/tocatoare-de-lemn-consumabile-si-piese-de-schimb/Articole similare
AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă
7 august 2023

AUSTROFOMA 2023 – Inovație și Sustenabilitate în Silvicultura Austriacă

AUSTROFOMA este cea mai mare expoziție de mașini și echipamente forestiere din Austria, care se organizează o dată la patru ani. Anul acesta, AUSTROFOMA va avea loc între 26 și 28 septembrie 2023, la Stuhleck, în comuna Spital am Semmering. Acest loc a fost ales pentru că oferă condiții variate de teren, care permit utilizarea diferitelor tehnologii de recoltare a lemnului în condiții diferite.

(mai mult…)
Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023
4 aprilie 2023

Cele mai importante târguri forestiere europene în 2023

În fiecare an, zeci de mii de oameni din întreaga lume se adună la târguri forestiere pentru a se informa cu privire la cele mai recente inovații în industria forestieră și pentru a împărtăși cele mai bune practici. Targurile forestiere reprezintă o oportunitate unică de a vedea cele mai recente tehnologii și echipamente, de a asista la demonstrații și de a participa la discuții cu experți din industrie.

(mai mult…)
Japa